Hackney

 

Location : Hackney

Client : Private

Year : 2021-2022

Stage: completed

Site context

Sewdley Street is a mid-terrace two storey house with an existing two-storey rear ‘outrigger’ building and it has a 3.5m rear extension that has a hip roof. The property is not locally listed nor is located within any conservation area as shown on the borough’s Core Strategy Proposal Map.

Design proposal

The proposed design mainly contains the rear extension and the loft extension. We articulate the existing ground floor layout as the deep floor plan that creates long corridor space and thus overall space has a lack of daylight. Thus, the proposal inserts the courtyard with a vertical lightwell to increase daylight allowance into overall internal space and to provide soft breakpoint in between long corridor across living space, kitchen, and dining space. Moreover, the proposed skip-floor plans are connected visually via new lightwell shaft.

2d outline.jpg
Slide1.JPG
Slide9.JPG
Slide7.JPG
Slide10.JPG
Slide4.JPG
Slide6.JPG
Slide5.JPG
Slide2.JPG

Site context

Sewdley Street is a mid-terrace two storey house with an existing two-storey rear ‘outrigger’ building and it has a 3.5m rear extension that has a hip roof. The property is not locally listed nor is located within any conservation area as shown on the borough’s Core Strategy Proposal Map.

Design proposal

The proposed design mainly contains the rear extension and the loft extension. We articulate the existing ground floor layout as the deep floor plan that creates long corridor space and thus overall space has a lack of daylight. Thus, the proposal inserts the courtyard with a vertical lightwell to increase daylight allowance into overall internal space and to provide soft breakpoint in between long corridor across living space, kitchen, and dining space. Moreover, the proposed skip-floor plans are connected visually via new lightwell shaft.

R_01.jpg
GF_01.jpg
Sung 02.jpg
GF_03.jpg
GF_02.jpg
Section.jpg
GF_04.jpg
Courtyard 02.jpg
Plan_hatch.jpg
LF_01.jpg
LF_02.jpg