Private house

rear extension

 

This house has a court yard around existing building and extension block whereas an easier tactic of house extension might be making parasite volume attached to existing house.

 

In this case, the main strategy is to affix L shape new block to existing main body in order to make spatial layers. A courtyard emerges between existing and extended volume.


Due to newly generated courtyard, this house has three different outdoor spaces; existing open front yard facing to main street for car park and garden, to rear yard, and to this courtyard. This enclosed courtyard is very private space for family members.

Location : New Malden, UK

Client : Private

Year : 2014

Area :

Planing stage

 

''-.''

© Young In Architects Ltd  /  Call +44 (0)20 7620 3726  /  yoh@younginarchitects.com

  • Grey LinkedIn Icon
  • Pinterest Social Icon
  • facebook